sreda, 29. oktober 2014

Stolp

 Danes smo kuhali s koruzo in kostanjem in razvrščali po kozarčkih.

Največja zabava pa je bila pri razdiranju stolpov iz lego kock. Neverjetno, koliko časa je bilo to zanimivo...

četrtek, 23. oktober 2014

Buče iz slanega testa

Ker bodo drugi teden otroci večinoma na počitnicah, smo z bučami začeli že kar danes.
Naredila sem slano testo in ga obarvala z oranžno tempero.
Najprej smo ga malo gnetli, pa seveda rezali (brez tega ne gre), potem pa smo oblikovali kroglice in vanje zapičili kosmateno žico in pa kamenčke za oči. So nastale take super buče. Navdušenje nad vtikanjem kamenčkov v slano testo je bilo veliko in otroci niso želeli zaključiti, meni pa je kamenčkov zmanjkalo, zato sem jim ob slanem testu ponudila še koruzo... sem mislila, da smo že zaključili z njo... Očitno še ne...
 Kakšna zbranost in potrpežljivost...
 Naše krivooke buče
Prvo spoznavanje s slanim testom (je bila rokica prehitra za ostro fotografijo)

sreda, 22. oktober 2014

Po nevihti




Sprehod po nevihtni noči je še bolj zanimiv kot običajno. Skakali smo po lužah in metali kamenčke v luknjo, polno vode. Še milni mehurčki ne počijo, ko padejo na mokra tla, ampak čakajo, da kdo skoči nanje...
Vaja za fino motoriko - pincetni prijem: majhna plastenka in frnikole.

torek, 21. oktober 2014

Tovornjak in letalo


Danes je bil veliko v uporabi tale tovornjak. Pa koruza nam je vzklila.

Takole je pa veliki brat danes treniral, kako se vozi voziček. Odlično mu je šlo.





Popoldne pa je spet poletelo Benjaminovo letalo. Na drugi sliki se ju žal malo slabo vidi. Tako Benjamina kot njegovo letalo. Letos je v delu že novo. Baje, da bo tokrat spitfire.

ponedeljek, 20. oktober 2014

Nizanje na vrvico



Na vrvico smo natikali "kocke" z luknjo. Ni tako lahko, kot je slišati. Je bilo potrebno z eno roko potisniti v luknjo palčko in jo potem na drugi strani ujeti. Bomo še vadili. No, najbolj enostavno je bilo v luknjo potisniti prst. Je zanimivo, kako lahko ob isti stvari delajo različno stari otroci, pa je vsem všeč, čeprav vsak dela malo drugače.

Tok, tok, je žaba doma?

nedelja, 19. oktober 2014

Lego kocke + zaključek SOL

Okrog koseškega bajerja (v Ljubljani) je bilo danes živahno. Sonce je dodobra ogrelo od megle premražene tekmovalce na zadnji tekmi v sezoni orientacijskega teka.
(foto: Monika Ravnikar)
Še malo, pa se začnejo tekme zimske lige. Potem pa april in svetovno prvenstvo v Turčiji...

Obenem pa v bližnji šoli (oš Koseze) Kocke fest. Seveda je Benjamin tam preživel celo dopoldne...
K sreči je Benjamin na drevesu opazil plakat, ker prej res nismo vedeli, da je kocke fest ta vikend. Dvakrat na leto ga pripravijo, se splača it pogledat.



Samo kaj, ko se potem vidi toliko stvari, ki bi jih tudi mi "morali" imeti...

Meni so bili pa najbolj všeč labodi.

četrtek, 16. oktober 2014

Vodene barvice

 Smo risali z vodenimi barvicami in s čopiči. Traktorje, seveda...
Na današnjem sprehodu pa smo šli do vodnjaka v Utiku in si ga ogledali. Potem pa smo se še igrali s Playmobil vodnjakom in figuricami.

sreda, 15. oktober 2014

Jesensko listje

Na sprehodu smo nabrali pisano listje (seveda smo ga nabrali veliko več, kot smo ga potrebovali). Potem smo ga položili pod list papirja in čez barvali z voščenkami. Nastane zelo lep odtis lista.
Pa še nekaj utrinkov.


torek, 14. oktober 2014

Še enkrat koruza

 Obiskali smo ovce.
 Se igrali v hišici na avtobusni postaji. Večinoma se tukaj igramo trgovino, jaz kupujem, oni pa prodajajo, ampak tale dva prav uživata v tem, da ničesar, kar bi jaz kupila, onadva nimata... Imata pa veliko spiskov, ki jih takole natančno "bereta".
 Pa pesek je bil danes dovolj suh, da se je takole lepo presipal. Ko se bomo tega naveličali, ga bomo pa spet zmočili.
No, pa smo prišli do koruze. V lončke smo dali vato, pa potem dobro zalili in na vrh previdno položili tri zrnca koruze. upam, da bo kaj vzklilo...

ponedeljek, 13. oktober 2014

En krasen ponedeljek


 
 
Za nami je res en lep dan. Sprehodili smo se do igrišča in se igrali skrivalnice. Saj nekih prav dobrih skrivališč ni, no, pa še jaz se vedno skrijem tako, da še vseeno gledam otroke, ampak zabavali smo se pa. Ko je začelo pihati, smo pa občudovali listje, ki je padalo z drevesa. Prava jesen...


Kar nam je stalo časa, smo izkoristili za gledanje knjig, tale sposojena žaga je bila zasedena ves čas, toliko dela je bilo z njo. Lepo pa mi je bilo tudi opazovati, kako je najstarejši pomagal sestavljati sestavljanko in zraven zelo potrpežljivo razlagal, kam kaj spada. Bravo!
Pobarvali in porisali smo še naše ceste, ki jih imamo še vedno nalepljene na mizici...

Tudi koruza je seveda še vedno zanimiva. Otrokom sem včeraj kar natisnila sliko tovornjaka (sem iskala traktor s prikolico, pa nisem nič pametnega našla), danes smo pa na tovornjak lepili koruzna zrna. Otrokom je bilo zelo zanimivo... Še posebej potem, ko so imeli lepljive prstke in smo spravljali lepilo dol...