petek, 24. april 2015

Beton

Danes smo pomagali betonirati (sicer samo z gledanjem, no, ampak...).
Pa uspeli smo dokončati včerajšnje risbe.
Prav všeč so mi.

četrtek, 23. april 2015

Oljna repica

Vsakič, ko gremo na igrišče, občudujemo njivo, na kateri letos raste oljna repica. Koliko čebel se "pase" na njej. Danes smo sklenili, da bomo to njivo narisali.
Otrokom sem nameravala na paleti ponuditi samo različne odtenke zelene barve, ampak ravno zelene tempere nimam več... Pri vodenih barvicah pa je bila skušnjava barv kar velika in se je bilo težko držati navodila, da rišemo samo z zeleno. Ampak nam je uspelo. Jutri pa še cvetke...

sreda, 22. april 2015

torek, 21. april 2015

Natikanje slamic

Na kosmate žičke smo natikali koščke slamic. Najprej sem mislila, da bi si večji otroci sami narezali slamice, vendar so se tako težko rezale, da sem jim to kar jaz pripravila.
Natikali so jih pa zelo z veseljem. na koncu sem jim žičke še povezala v krog in nastale so precej prevelike zapestnice...

ponedeljek, 20. april 2015

WSCO Turčija


 









Barve

 Spet se malo bolj intenzivno ukvarjamo z barvami. Danes smo razvrščali slamice po plastenkah. Seveda malo ustvarjalne svobode nikoli ne škodi.
Pa iz plastelina smo izdelovali rumene banane in rdeče jagode. In še kaj drugega.
Pa odklepali smo hišico z živalmi. vsaka vrata imajo ključ v svoji barvi.

Ampak največji užitek je pa delati "blatno juho" v peskovniku. A koga zanima recept? Ena kanglica vode, notri po občutku natreseš  pesek in uživaš ob mešanju... enostavno.

četrtek, 16. april 2015

sreda, 15. april 2015

Iskanje parov

 Danes smo vneto iskali pare enakih slikic z živalmi.
Pa zelo fino je, če se zbudiš prvi (no, prva) in potem imaš oba dojenčka in vse odejice samo zase...

ponedeljek, 13. april 2015

Torbice, denarnice in škatlice


 Zgornji sliki sta sicer še petkovi, ampak je bilo danes podobno. Pesek smo namreč zmočili in potem imeli ogromno dela s potičkami in polnjenjem lončkov.


V igralnici pa sem otrokom pripravila predal s torbicami, ključi, z denarnicami in lončki. Otroci so uživali v brskanju in odpiranju. V vsakem predalčku se namreč skriva kakšna malenkost: cofki, perlice, rožice, zvezde, palčke, denar... So se kar dolgo zamotili z raziskovanjem.
Popoldne smo pa spet barvali krožnike, da bomo naredili kite grbavce. Nekateri zato, ker jih še niso, pa bi jih radi imeli, drugi pa zato, ker kitov enostavno ni nikoli preveč...



sobota, 11. april 2015

Kiti grbavci

Zadnje čase kar naprej beremo knjige o živalih. Take velike, debele s pravimi fotografijami. (Večje kot so, raje jih imajo...) In najbolj zanimiva žival je kit grbavec. Pa smo si jih naredili. Prav prijazno izgledajo, kajne?
Z barvanjem krožnikov smo imeli kar veliko dela, otroci bi po moje vmes že obupali, če ne bi šlo za kite grbavce.
Ostanke modrega papirja sta pa fanta potem z užitkom razrezala. Takih drobcenih narezkov imamo že skoraj za eno vrečo. Ko jih bo dovolj, pokažem, kaj bomo iz njih naredili.
Za malo mlajše pa rezanje zelenjave...
 
Še vedno pod vtisom velike noči sem otrokom kuhinjo opremila s škatlo za jajca in štirimi jajci (iz stiropora). Smo uporabljali za kuhanje, zlaganje v škatlo, štetje in žoganje...