ponedeljek, 24. september 2018

Malo vode, malo blata...


...pa veselo čofotata...

Jesenska košarica

 Poleti so bili otroci zelo navdušeni nad poletno škatlo, zato sem jim zdaj pripravila jesensko košarico. Notri imajo nekaj jesenskih plodov, semen dreves, polžkov in lišajev. Danes so bila najbolj zanimiva javorjeva semena, ki smo jih spuščali s stopnic in so se vrtela kot helikopterji.
Zraven sem jim dala še kartice z gozdnimi živalmi.

 Tole je pa ena od takih spontanih aktivnosti, ki se jih otroci spomnijo. Dojenčki so menda veliko umazali in sta začeli obešati oblačilca po stolih, pa sem jima pripravila vrvico.

 Nastaja jesenski gozd. in še nekaj takih jesenskih knjig.

ponedeljek, 17. september 2018

Naseljenci otoka Catan

Tokrat kar osem naenkrat. Še sreča, da imamo mojstra za 3D printer. Devet ur, pa so hišice in ceste natisnjene.

Kaj delamo?

 Tele lepe jesenske dneve smo najraje zunaj, v peskovniku, na igrišču ali pa raziskujemo gozd. Naučili smo se igrati Črnega moža in Lisička, kaj rada ješ. Tako pa izgleda, kadar se kot za omaro spremeni v bralni kotiček. "Bova sami, bova sami!" sta mi naročili.
 Pa poskrbeti je bilo treba za dojenčke in speči torto, ker so praznovali (menda sedmi rojstni dan- osme svečke nismo našli...)
Ksilofon, ki je vedno všeč najmanjšim- pa vedno se najde kdo, ki jim hoče pokazati, kako se to dela :-)
 
 Igra spomina z ribicami
 in še družabna igra z duhci.


Pisano


 
Najdaljši vlak.

Pomol

Takole je začel nastajati pomol v našem peskovniku. Nastalo je nekaj zelo visokega, iz vsega peska... Najlepše pa mi je bilo opazovati otroke, kako sodelujejo, se pogovarjajo in koliko idej imajo in kako jih razlagajo drugim...

Rdeči škratec

 Rdeči škratec je ena najlepših stenic. In večinoma jih je veliko skupaj, največkrat na lipovih deblih. Mi jih radi obiščemo.

Jesensko in poletno ustvarjanje



Konec počitnic...

... in novo šolsko leto smo začeli kar v Hrašah...

Poletna škatla

Tale poletna škatla je bila otrokom zelo zanimiva. Naučili so se precej novih besed, uživali so, ko so živali iskali v knjigi (niso bili zadovoljni z otroškimi slikanicami, so imeli raje tole mojo, debelo...) in še najbolj všeč jim je bilo, ko so zmočili eno spužvo in potem primerjali mokro in suho.
Škržatov lev jim je bil tudi všeč, pa še previdnega prijemanja so se učili, je namreč zelo krhek.