ponedeljek, 30. junij 2014

Voščenke + vodenka

Danes smo z voščenkami na list narisali ribe in morske živali. Otrokom sem narisala bele ribe, sami kar niso želeli risati z belo voščenko.
Potem pa smo risbice prevlekli z gobico, namočeno v zelo vodeno modro barvo. Takrat so bile pa bele ribe najbolj zanimive...

ponedeljek, 23. junij 2014

Velika skrivnost

Beremo knjigo Velika skrivnost. Govori o miški, ki zakoplje jabolko v zemljo in noče nikomur povedati, kaj je skrila. seme pa vzklije in zraste v veliko jablano.

(včasih mi računalnik kar sam od sebe obrne sliko, ker misli, da je tako pameten...-popraviti je pa potem noče)
Podobno kot miška smo danes tudi mi posejali semena. Upam, da bodo tudi vzklila.


Pa še ena iz našega peskovnika.

petek, 20. junij 2014

Pri zdravniku

Dojenček je v prejšnjih dneh pojedel preveč torte in danes je zbolel. smo ga zdravili in zdravili, pa mu je bilo hitro bolje.
Otrokom sem danes pripravila še povoje in sem ugotovila, da jim ni bilo tako enostavno poviti noge ali roke. So se morali kar potruditi. zviti povoji pa so taki kot drva, zato so jih na koncu odpeljali s tovornjakom. Jah, kaj čem, ne glede na to, kaj otrokom ponudim, končamo pri traktorjih, gasilcih in podobnem...

Izdelovali smo gosenice. Zelo enostavno, nastanejo pa zelo ljubke...
Pa beremo knjigo Dobili bomo dojenčka (in že komaj čakamo, seveda...).

Pa na tele drobne knjižice so se otroci spet spomnili in sami prosili zanje...

četrtek, 19. junij 2014

Četrtek

Dopoldneve smo večinoma zunaj. Na vrtu si postavimo šotor, tunel, raztresemo žogice, nabiramo maline in jagode, komaj čakamo na robide, ampak so še čisto zelene. Pesek je vedno zanimiv, pa voda tudi.
vseeno pa nam ostane še čas za igro notri. Zadnjih par dni spet ogromno beremo, otroci mi kar nosijo knjige ...
Dojenček tudi zelo rad praznuje rojstni dan (baje je star 2 leti).
Ukvarjamo se z zaporedji in vrstami. Še kar gre, nekateri pa med "rožicami" še posebej uživajo. Pa učimo se, da se za sabo pospravi...


torek, 17. junij 2014

Vulkan

Parkirali smo vse avtomobile in dali spat dojenčka...


Potem pa smo si ogledali vulkan in pogledali, kako izbruhne lava. Seveda se nismo mogli izogniti pogovoru o dinozavrih. Še ena otroška izjava: "A ne, vsi dinozavri so že izumrli, danes so samo še plastični..." No, a mogoče ni res?

ponedeljek, 16. junij 2014

Vsak dan

Po navadi pišem o tem, kaj novega počnemo, kaj posebnega smo delali. Danes pa sem se odločila, da malo poslikam stvari, s katerimi se otroci najraje igrajo in jim pravzaprav posvetimo največ časa.

Že večkrat sem omenjala lego kocke in res so igrača, ki se je nikoli ne naveličajo. Gradimo, se igramo z živalicami in strički, pa avti in vlaki, bagri in traktorji...


Pa naša rdeča mizica je tudi zelo uporabna. Zadnje čase je večkrat hišica in si notri znosijo igrače in potem "živijo" v njej. Jaz pa hodim na obisk. Pravzaprav ne jaz, ampak samo moja glava, ker za kaj več mene ni prostora.
 
Se pa pozna, da zdaj, ko je poletje in smo veliko zunaj, manj rišemo.
 
Kuhamo tudi veliko.


Brez branja nam bi bilo dolgčas. Otroci imajo svojo polico, na kateri so knjige, ki jih vsake toliko časa zamenjam.
Pa dojenček gre tudi vsak dan na sprehod s svojim vozičkom. Včasih se mu še kdo pridruži.
Seveda pa vsak dan nastane še kaj čisto novega. otroci najdejo kakšno stvar (danes recimo tele prazne škatle od sladoleda) in takoj imajo novo idejo...



petek, 13. junij 2014

Voščenke

Zjutraj smo se igrali s figuricami živali, dopoldne pa smo preživeli na igrišču. Včerajšnja nevihta je malo ohladila dan in je bilo kar prijetno.
Ko so mali spali pa smo veliki delali voščenke.
Stare, že polomljene voščenke smo razlomili na še manjše koščke in jih dali v silikonske modelčke za mafine. V pečici so se hitro stopile in ko so se ohladile smo dobili nove, velike pisane voščenke.
Zabavno. Pa še kot štampiljke so uporabne.