četrtek, 31. julij 2014

Morje

Danes so končno prispele angleške knjige, ki sem jih naročila. Te, ki so primerne za prvo učenje angleškega branja, so bile zelo všeč tudi malčkom. Smo jih kar parkrat prebrali, po slovensko seveda.
Kar pa je pri po pošti dostavljenih stvareh najbolje: prišle so seveda v škatli, obložene s folijo.

Otroci so se takoj začeli igrati morje: škatla je postala čoln,


vsepovsod je bila voda in je bilo treba plavati,
privoščili smo si sladoled (sicer imamo samo enega, ampak ga nikoli ne zmanjka),
folija z zračnimi mehurčki pa je odlična blazina za poležavanje na plaži (to ležanje na plaži otroci v igri zelo cenijo, ampak v resnici pa še nisem videla otroka, ki bi ležal na plaži...)
Mislim, da je skrajni čas za eno pravo poletje in za morski dopust.

sreda, 30. julij 2014

Vodene barvice

Danes smo postavili leseno progo in se igrali z vlaki.

Po malici pa so si otroci zaželeli risati z vodenimi barvicami. Najbolj navdušeni pa so bili nad lončki z vodo. "Najprej pomočiš v vodo, potem v barvo in potem spet v vodo in potem rišeš." No, tako razlago sem dobila.


Za konec pa še nekaj igranja s črkami. Mi je povedal, da ima on pač dolgo ime....


ponedeljek, 28. julij 2014

Plastelin

Deževen dan je bil kot nalašč za plastelin.


 Kaj takega pa nastane, če pride k plastelinu še kdo od velikih...
 
 
 
Tako pa je bilo danes pri naši lego družini. Pa še muco imajo.

nedelja, 27. julij 2014

Cel teden

Upam, da ni kdo mislil, da nam je bilo cel teden dolgčas, ker se nam ni nič dogajalo. Pravzaprav se dogaja še preveč in kljub počitnicam (ali pa prav zaradi njih) imam za blog še manj časa. večeri mi kar uidejo. Tule je hiter povzetek prejšnjega tedna.





petek, 18. julij 2014

Petek

Ta teden mi je minil tako hitro, da bi bila danes zaredi mene lahko tudi sreda... Čisto prekmalu bo tukaj september...



Danes smo na igrišču pihali mehurčke in spuščali padalce.
Narezali smo na kupe zelenjave in imeli veliko dela s traktorji. Uspeli smo celo dokončati naše risbe s prijaznimi ribami. Popoldne pa je v peskovniku nastajala dežela dinozavrov z votlinami, ribniki in skalami. Ni mi pa čisto jasno, zakaj je zraven parkiran še en avto...

sreda, 16. julij 2014

Pisan dan




Danes smo počeli kup različnih stvari. Smo skrbeli za konje, veliko brali, bili na igrišču in na vrtu, se igrali z dojenčki in traktorji in risali morje. Ko bomo utegnili, bomo nalepili še ribe.

torek, 15. julij 2014

Ščipalke

Danes smo na sprehodu nabirali travniške rože in se učili njihovih imen. Zdaj se sušijo in enkrat v prihodnjih dneh bomo naredili herbarij.
Čisto nepričakovano pa je bilo danes najbolj zanimivo pripenjanje ščipalk.

Dobra vaja za natančnost. Ni tako enostavno naenkrat stisniti ščipalke in jo pripenjati na rob. Sploh če si star leto in pol...

ponedeljek, 14. julij 2014

Ponedeljek

Danes je Rebeka posodila hišo za punčke in avto in je bilo dela še in še...



 
Po kratkem sprehodu smo šli v peskovnik in se večino časa igrali s školjkami in morskimi živalicami, smo jih šteli, razvrščali po barvah in nabirali v večje školjke...

 


nedelja, 13. julij 2014

Lago di Levico

 

Majhno jezero ob vznožju Dolomitov. Camp tik ob jezeru.
Pogumnejši (beri: manj občutljivi na mraz) so se v njem tudi kopali, smo ga pa raziskali tudi s čolnom. Voda je čista, obala lepo urejena, gneče ni bilo veliko.
Žal se je ob nalivu naša parcela spremenila v blatno gmoto, poti v campu pa v potočke. Še sreča, da nimamo več šotora...

Deževen dan smo, obratno kot med zimskimi počitnicami, izkoristili za obisk Folgarie. Tole so smučišča in trak, na katerem so naši otroci začenjali s smučanjem.
Grad Beseno.

Pot okoli jezera.
Cerkev sv. Colombana. Žal zaprta... smo jo občudovali samo od daleč.

Vedno, vedno, vedno pa naletimo na kakšne ostanke od kakšne vojne... Če bi se vsa energija in čas in delo in trud vložen v vojne, vložila kam drugam...Ampak raziskovati je pa zanimivo.
Pridemo še kdaj...






Svetovno prvenstvo v orientacijskem teku

Nismo vedeli, kje je, nismo vedeli, kdaj je...
Da bi šli radi nekam pod Folgario na dopust, smo ugotovili pozimi, ko zaradi dežja nismo smučali... Datume smo izbirali že pred prvomajskimi počitnicami... In ker je ravno deževalo, smo šli v bližnje mesto na sladoled in sprehod in kar tako...
Pa Mihala najde prvo točko...
In smo seveda začeli slediti točkam, Mihala iz navade, ostali pa iz radovednosti. Ko smo našli tole, smo pa vedeli, pri čem smo.
Navijali smo za naše, jasno. še najbolj pa za Mihalinega trenerja Nejca.
Še več o prvenstvu pa tule: http://www.o-tek.si/