ponedeljek, 31. marec 2014

Hape vijaki

V soboto sem otrokom kupila tele kocke z vijaki.
Računala sem, da bo zanimivo predvsem najmlajšim. saj jim je bilo, pritegnilo pa je tudi starejše in so sestavljali prav zanimive stolpe, pa še imena teles smo se učili zraven (krogla, valj, kocka, stožca pa ni zraven, ker ga je ravno nekdo uporabljal).

Pa ceste za traktorje in ostala delovna vozila smo sestavili danes.

nedelja, 30. marec 2014

Kolesa in konji

Ta vikend smo se prvič letos vsi spravili na kolesa. In naredili kakšnih 35 do 40 kilometrov. Ni slabo za prvič. V okolici Vodic smo našli lepe gozdne poti za kolesarjenje.


Danes pa smo si ogledali še konje v Jahalnem centru Janhar. Saj ne, da jih ne bi še nikoli videli. Mihala jih prav dobro pozna. Ampak danes so bili še posebej lepi.


petek, 28. marec 2014

Vrtiljak

Spet smo risali s flomastri in se veliko ukvarjali s tem, da se flumaster pokrije, ko ga nehaš uporabljati, da v roki držiš samo enega - tistega, s katerim rišeš - in ne zaloge še za naslednjih nekaj risbic... in podobno...


In sonce nam je spet posušilo igrišče, danes sem s seboj vzela še fotoaparat, mi je nastalo nekaj lepih slik. Pa še sreča, da sem ga imela, tukaj je še zadnja slika našega vrtiljaka...
Od danes naprej ga namreč ni več.... Pogrešali ga bomo...

Z nami je prišla pa tudi Črna mucka. Ampak danes je bila tako razigrana, da smo jo raje pustili kar pri miru.


četrtek, 27. marec 2014

Čopki in pingvini in še kaj

Danes smo se sprehodili en krog po Utiku in občudovali traktor pri sosedu. Sprehod smo seveda končali v peskovniku, kjer smo se igrali z dinozavri.

Risali smo s flomastri, ki imajo na enem koncu štampiljko. Se je treba kar potruditi in natančno pritisniti, da nastane lep odtis.

Ko so mlajši spali, pa smo "veliki" še enkrat delali rožice in še kaj iz koruznih valjčkov (samo, da sem danes ugotovila, da so v resnici škrobni...). Danes je šlo super, ta dejavnost je res bolj za 3+ leta.

Pa pingvini in ledena gora so bili tudi zanimivi.

Sreda

Včeraj nam zvečer ni delal internet, zato objava šele danes...
Pa še brez fotoaparata sem bila...

Smo se pa spet igrali s plastelinom, tokrat smo mešali različne barve med sabo in so nam nastajali prav zanimivi vzorci. Seveda pa ni šlo brez valjanja in izrezovanja z modelčki. Pa kroglice tudi vedno delamo.
Brali smo knjigo Pod medvedovim dežnikom (glede na vreme zadnjih dni...). Po branju sem otroke spraševala, zakaj se v nedeljo ni nobena žival hotela igrati z lisico. (Ker jih ona v soboto ni hotela povabiti pod svoj dežnik). Pa je bilo vprašanje kar malo pretežko. Je pa vsem zelo ostalo v spominu, da je lisica potem pela "žalostne, žalostne pesmi".
Preostanek dneva pa smo se igrali zdravnike in pa z lego vlakom, ki je nekaterim najljubša igrača.

Zunaj smo tudi bili, pa nas je prekmalu prepodil dež. Je pa bilo nekaj časa prav zanimivo opazovati, kako dež "riše" pikice v pesek.

Popoldne pa še lepa predstava v OŠ Utik. Sem že kdaj omenila, da boljše šole enostavno ni? Hvala vsem učiteljicam, ki se trudijo.

torek, 25. marec 2014

25. marec

Danes smo do konca izdelali darilca za starše. Otroci so bili na svoje izdelke zelo ponosni.
Meni so bili pa tudi zelo všeč, sem si jih slikala za spomin.

Za danes sem imela v načrtu izdelavo rožic iz koruznih valjčkov, ki se lepijo skupaj, če so vlažni. Otrokom so bili strašno všeč, precej smo napacali, rožice pa niso nastale čisto tako, kot sem pričakovala. Verjetno je bilo tole še malce pretežko zanje. Pred časom sem z drugo skupino delala kače in račke, pa nam je kar šlo... No, bomo tudi mi še kdaj poskusili...

Pa danes so nastali teli polžki. Tako so mi všeč, da jih moram pokazati. Mali umetnik še nima dve leti in je risal polžje hišice, jaz pa sem mu dorisala polžke. Mu je bila risbica na koncu zelo všeč.

ponedeljek, 24. marec 2014

Hiša

Danes smo bili zaradi dežja cel dan notri. Otrokom sem že včeraj pripravila hišo za punčke, nekaj punčk, opreme in pohištva. Dolgo so se igrali  s tem. Zelo zanimiva je bila gugalnica, pa omare so nam prav prišle za igrico ni-ni, ku-ku.



Ko pa smo se hiše naveličali, smo se igrali s plastelinom. Že dolgo se nismo in vsem je bilo všeč... Pa še presenečenje za starše izdelujemo. Ampak to pa ni nič poslikano, saj drugače ne bi bilo presenečenje...

sobota, 22. marec 2014

Cel teden

Cel teden ni bilo nobene objave, ker sem bila brez interneta. Dogajalo pa se nam je kljub temu veliko. Lepe dneve smo preživljali na igrišču ali pa na vrtu. In potem stresali pesek celo iz plenic... Na vrtu otroci zelo radi igrajo nogomet in brcajo in mečejo žoge. Pa v veliko zabavo jim je, kadar se lovimo. Zaradi takih lepih dnevov smo bili veliko zunaj in nam je kar zmanjkovalo časa za branje, risanje in ustvarjanje. No, brali smo predvsem po spanju. Sem opazila, da se otroci, ko se zbudijo, zelo radi usedejo v naročje in poslušajo knjige...
Pa seveda brez lego kock tudi ne gre. Trenutno najraje zidajo visoke stolpe ali pa hišice. Pa lesene kroglice smo nabirali na vrvico, nekaterim je bilo to zelo všeč, drugim sploh ne...
Še nekaj slik...


četrtek, 13. marec 2014

Miške iz mačic in še kaj

Danes je za nami en naporen, ampak lep dan. Tale pomlad nam res prav pride, danes smo se sprehodili do igrišča, temperature so bile že čisto poletne...
Včeraj sem nabrala mačice in so jih otroci danes lepili na papir (lepijo res zelo radi), potem pa sem mačicam narisala repke, brke in ušesa na nastale so prav ljubke miške.
Ker pa smo zjutraj delali tele miške in bili potem še na igrišču, smo bili kar pozni s kosilom. Otroci so kar sedeli za mizo in nestrpno čakali, krompir pa še kar ni bil kuhan. Pa sem jim z okenske police dala vsakemu majhen listek in svinčnik, pa so mi pisali, kaj je treba še kupiti. Sem jim morala pripovedovati, česa vsega mi je že zmanjkalo, in ko nisem imela več idej, so mi predlagali, naj pogledam v hladilnik...
Iz lego kock pa smo imeli danes sestavljen tale "vodnjak". Otroci so sami tako poimenovali tale stolp z luknjo v sredini. Prvič sem ga sestavljala že dolgo nazaj, s fantkom, ki me je zdaj že prerastel. In ta stolp je všeč čisto vsem. Gre pa za to, da v luknjo vstavljajo posamezne kocke, ko je polno, pritisnejo in ven izvlečejo kocke, ki se držijo skupaj. Zanimivo predvsem najmlajšim, pa tudi večji se radi igrajo z njim.



sreda, 12. marec 2014

Rakete in ladjice in še kaj...

Včeraj smo iz plastenk izdelovali rakete. Čisto enostavno. V izvrtano luknjo na pokrovčku smo potisnili tanko slamico in nanjo nataknili debelejšo slamico, ki smo jo na enem koncu zamašili. Ko stisneš plastenko, raketa odleti... Otrokom je bilo všeč. le malo težko so sami dovolj na hitro stisnili plastenko.
Že cel ta teden otroci radi poslušajo knjigo o zajcu Nacetu, ki dela papirnate ladjice. Pa smo jih danes naredili še mi.
Od igrač pa je trenutno najbolj zanimiv lego vlak in pa oprema za igranje zdravnikov, Sovica in dojenček sta kar naprej bolna.
Pa igra Lotti karotti s precej prirejenimi pravili (vsi zajci morajo v luknjo) je tudi zelo zanimiva.
Še slike.



ponedeljek, 10. marec 2014

Mladički

Beremo knjigo o Pikiju, ki na kmetiji skupaj z očkom išče živalske mladičke, zato sem danes otrokom pripravila figurice mladičkov in njihovih staršev. Iskali smo, kdo spada skupaj, pa še poiskali smo jim, kaj bodo jedli.

sobota, 8. marec 2014

Velika špica nad Kamnikom

Čudovit sobotni dan smo izkoristili za izlet na Veliko špico pri Starem gradu. Spotoma smo nameravali poiskati še dva geocacha, pa tokrat nismo imeli sreče.
Je pa bil že sam izlet po gozdu zelo zanimiv. Čudili smo se, kakšna mogočna drevesa lahko klonejo pod močjo narave. Pot je očiščena, padlih dreves pa je še vedno zelo veliko.


 Še nekaj gozdnih utrinkov.


Za konec pa še šopek meni najlepših cvetlic.

petek, 7. marec 2014

Kocke in barve

Menjava igrač ob petkih se nam zelo obnese, zadnje čase mi petki minejo kar prehitro. Pa še taki lepi dnevi so se začeli, igrišče je kolikor toliko suho in smo kar čim več časa zunaj.
Otrokom sem danes dala čisto navadne lesene kocke, s katerimi smo zidali stolpe, zidove in vlake. Nastal je en tak dolg vlak, za katerega je bilo potrebne kar nekaj vztrajnosti.

Potem pa smo še kocke glede na barvo razvrščali po barvnih krožničkih. Otrokom je šlo odlično, napake so bile res redke...

Pa nove knjige beremo. Že nekaj časa smo bili brez Pikijev, pa so spet zelo zanimivi.

In zdaj nas čaka še en lep, spomladanski konec tedna...