ponedeljek, 25. avgust 2014

Počitnice bežijo

Počitnice se počasi približujejo koncu, bliža se jesen in novo šolsko leto. Pri nas to letos pomeni deveti, sedmi in tretji razred, za večino malčkov pa pravi vrtec...
Zato hitimo in poskušamo izkoristiti čas, ki nam je še ostal.
Danes smo končno naredili herbarije, za katere smo rože nabrali že v začetku poletja, potem pa nekako kar pozabili nanje. rože se niso ravno najbolje posušile, praktično nič barve ni ostalo, ampak sta oba pri lepljenju in izbiranju rož res uživala.

 
Naslednjo dejavnost je organizirala Rebeka. Plastične pokrovčke in posodice si včasih z alkoholnimi flomastri pobarva v kolačke za svojo kuhinjo. Danes je to naredila še skupaj z otroki. Tudi fotografirala je sama. Kaj naj rečem? Bravo!

Pa iz malih elastik smo izdelovali zapestnice. Skoraj štiriletnik jo je sposoben narediti že praktično sam, škatla pa pride prav za razvrščanje barv. Sploh če so taki lepi rozasto odtenki...

Pa zunaj zdaj hodimo na obe igrišči. Najprej na betonsko, kjer tekamo, se lovimo, vrtimo in hodimo po črti. Tu se bodo otroci, ki bodo v vrtcu v Utiku, septembra veliko igrali, pa se mi zdi fino, da jim je že znano. Potem gremo pa še na igrišče z igrali, kjer je zdaj najbolj priljubljena igra ta, da je mali tobogan naša ladja, mi smo gusarji, peskovnik pa je otok z zakladom.
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar