ponedeljek, 7. april 2014

Polžki

Zadnje dneve smo bolj malo ustvarjali, ker nas je sonce kar vabilo ven, potem pa nam je po navadi zmanjkalo časa za kakšno bolj resno delo.
Danes pa smo si po malici vzeli čas in delali polžke. Zadnjič sem na Šmarni gori nabrala prazne polžje hišice (tik pod vrhom jih je ogromno), danes pa smo iz gline naredili še polžke. Prav ljubki so nastali. Otroci so bili pri delu zelo samostojni, izdelovanje svaljkov iz gline jim gre zdaj že zelo dobro. In polžki so jim bili zelo všeč. Zdaj se sušijo, potem pa bodo odlezli domov.
Polžjih hišic mi je zmanjkalo preden so se otroci naveličali, zato smo delali še malce drugačne polžke, ki pa so otroke spominjali na gume. No, pa smo delali gume...
Tukaj sem jim kar precej pomagala pri valjanju daljših "kač", saj so se jim trgale, zelo spretni pa so bili pri zvijanju. Tole bomo gotovo še delali.
Od igrač je bila pa tokrat najbolj zasedena steza za frnikole. Jo ponudim bolj redko, ker me je vedno strah, da ne bi kdo dal frnikole v usta. In potem kar naprej gledam in štejem, če je še vseh pet frnikol. Preden koga začne skrbeti: so še vse...


Ni komentarjev:

Objavite komentar